Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23596 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: АР

Фінляндія, Естонія, Латвія та Данія обмежать видачу віз росіянам. Також нещодавно Чехія виступила за заборону видачі шенгенських віз громадянам РФ.

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив про те, що країна планує значно скоротити кількість туристичних віз, які видаються росіянам, пише Yle. На отримання фінської візи від громадян РФ щодня надходить близько тисячі заяв. У майбутньому це число можна скоротити до 100-200 на день.

Хаавісто розповів, що міністерство готує спеціальну модель, згідно з якою пріоритет надаватиметься заявникам, які звертаються за візою, наприклад, за сімейними обставинами, роботою чи навчанням.

Крім того, наразі у Польщі працюють над концепцією відмови росіянам у видачі віз. В уряді країни заявили, що великі країни-члени Європейського Союзу, включаючи Німеччину, Францію та Нідерланди, виступають проти цього, тому Польща працює над новим рішенням.

Влада Латвії має намір переглянути вже видані громадянам Росії візи та посвідки на проживання – їх збираються анулювати за підтримку війни в Україні. Про це писало видання Delfi.

Читайте також: В Україні почав діяти візовий режим для росіян. Отримати візу — майже нездійсненна місія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button