Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23645 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Kyrylo Kholopkin / Unsplash

Під час опалювального сезону в Дніпрі планують відключати від тепла бюджетні заклади, але не бізнес, заявив міський голова Борис Філатов в інтерв’ю Бабелю.

«Ми плануємо масово відключати від опалення бюджетні заклади, бібліотеки, школи. Що меншим буде навантаження на опалювальну систему, то легше буде пережити зиму, — повідомив мер. — Але при цьому мають працювати промислові підприємства, має створюватися продукція, працювати бізнес, сплачуватись податки. Ми не виграємо війну, якщо покладемо економіку».

Філатов наголошує, що буде зручніше, якщо жінки, діти та літні люди виїдуть з міста.

За його словами, перед опалювальним сезоном міська влада готується до сценарію середньої важкості. Зокрема, просить у промислових підприємств знімати генератори зі своїх потужностей, щоб перекинути їх на житлові масиви. Також місто закуповує різні альтернативні види палива.

Плану на апокаліптичний сценарій — наприклад, «якщо застосують тактичну ядерну зброю або якщо щось станеться із Запорізькою АЕС», — немає ні в кого. «Про це краще не говорити», — додав Філатов.

Читайте також: Київ та область просять готувати теплий одяг та ковдри, температура в оселях буде нижчою за норму

Нагадаємо, в уряді прогнозують нову хвилю внутрішньої міграції через труднощі з опаленням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button