Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
facebook.com/bulgakovmuseuminkyiv

Національна спілка письменників закликала закрити київський музей російського письменника Михаїла Булгакова та передати всі експонати на архівне зберігання в музей літератури.

Натомість спілка пропонує віддати приміщення під музей українського композитора Олександра Кошиця, який мешкав у цьому будинку до 1906 року. 

«Держава утримує й опікується закладом, який зберігає пам’ять про одного з найпідступніших ворогів України — Михаїла Булгакова, — йдеться у заяві Спілки письменників. — Чи може в самому центрі Києва й далі працювати музей письменника, який люто ненавидів Україну і її незалежність, а також паплюжив, як тільки міг, її у своїх творах?»

У відповідь директорка музею Булгакова Людмила Губіанурі нагадала про радянський спадок самої спілки.

«Спілка письменників, думаю, використала не всю свою зброю. Перед тим, як ініціювати закриття музею Булгакова, вони мали б ініціювати виключення Булгакова зі Спілки письменників та позбавлення громадянства за антирадянську діяльність. Чим вони і займалися протягом своєї багатої історії», — заявила вона.

Читайте також: Михаїл Булгаков: великий письменник чи великий українофоб?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button