Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Урсула фон дер Ляєн. Фото: скріншот відео EU Debates

Частка російського газу в імпорті Європейського Союзу знизилася з 40% до 9%, повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, ЄС має скоротити російські надходження, які використовує Путін задля фінансування війни проти України. На початку війни частка російського газу становила 40% із усього імпортованого газу, сьогодні вона знизилася до 9%.

Країни ЄС вже заповнили сховища на 82%. Цього вдалося досягти завдяки поставкам скрапленого або зрідженого газу зі США, Норвегії, Алжиру, Азербайджану та інших країн. Також ЄС продовжує збільшувати інвестиції у розвиток внутрішніх відновлюваних джерел.

Фон дер Ляєн зазначила, що маніпуляції РФ на газовому ринку призвели до зростання цін, через це ЄК мусила вживати заходів задля підтримки домогосподарств і промисловості.

Минулого тижня країни Великої сімки оголосили про плани запровадити обмеження ціни на експорт російської нафти. Цієї п’ятниці країни-члени Європейського Союзу збираються погодити граничну ціну і на імпорт російського газу.

Перед заявою голови Єврокомісії Путін попередив, що у відповідь на обмеження цін РФ може розірвати контракти на постачання газу, нафти, вугілля, мазуту.

Читайте також: Чому цей опалювальний сезон називають найважчим? Які виклики стоять перед українцями

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button