Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: «Настоящее время»

У звільненому Ізюмі на Харківщині виявили масове поховання на понад 440 тіл. Про це заявив начальник слідчого управління поліції області Сергій Болвінов у коментарі Sky News та уповноважений з питань зниклих безвісти осіб Олег Котенко «Настоящему времени» та Нromadske.

За словами Болвінова, у місті розташоване одне з найбільших поховань, тіла були поховані окремо. Люди були вбиті, загинули від артилерійського вогню або авіаударів. Всі тіла будуть ексгумовані та направлені на судово-медичну експертизу.

Супутниковий знімок: «Радіо Свобода»

«Настоящее время» опублікувало фотографії масових поховань у лісі в Ізюмі, отримані від українських журналістів. Котенко підтвердив справжність знімків.

«Коли були обстріли, коли вони захоплювали Ізюм, вони дуже обстрілювали місто, і люди помирали прямо на вулицях. Ритуальні служби не знали, що це за люди, але вони їх брали та ховали на цьому цвинтарі», – пояснив Котенко.

Нromadske повідомляє, що на кладовищі знайшли братську могилу українських військових, де поховано до 25 українських захисників. Загалом за час окупації на місцевому цвинтарі з’явилося понад 460 нових поховань.

Фото: «Настоящее время»

Президент Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні, 16 вересня, на місці масового поховання в Ізюмі будуть українські та міжнародні журналісти. Зеленський розповідав, що росіяни під час окупації Ізюму й Балаклії поводилися подібним чином, як у Київській області: катували жителів, руйнували дитячі садки й школи, іншу інфраструктуру. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button