Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23642 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Українські біженці у Великій Британії можуть опинитися на вулиці. Перший шестимісячний період спонсорської підтримки Homes for Ukraine добігає кінця у вересні, а нову програму допомоги уряд поки не запропонував, пише The Guardian.

Це означає, що 50 тисяч українських біженців у Великій Британії можуть стати бездомними в наступному році. Британські міністри відмовляються пропонувати новий пакет підтримки, щоб зупинити кризу, що насувається на тлі зростання вартості життя і війни.

Волонтери попереджають, що реакція уряду на кризу з біженцями в результаті може призвести до «катастрофічного зростання бездомності».

Всього з березня за програмою прибуло майже 84 тисячі біженців. Українцям підібрали спонсорів, які погодилися розмістити їх на шість місяців і отримувати 350 фунтів стерлінгів на місяць. Водночас дані уряду показують, що з початку війни в лютому 1335 українських домогосподарств, у тому числі 945 сімей з дітьми, зареєструвалися як бездомні.

Читайте також: Сотні українських біженців стали бездомними у Британії. На островах росте критика урядової програми

Опитування спонсорів біженців, проведене організацією Barnardo’s, свідчить, що від 15 до 21 тисячі українців можуть залишитися без даху над головою до зими, а до середини наступного року їх число зросте до більш ніж 50 тисяч осіб.

Минулого тижня міністр у справах біженців лорд Харрінгтон заявив, що щомісячні виплати приймаючим британцям через шість місяців мають подвоїтися до 700 фунтів стерлінгів на місяць, щоб компенсувати проблеми з вартістю життя. Але поки міністерство фінансів відмовляється підвищувати виплати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button