Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Luftwaffe

Поранений військовий Збройних сил України зняв відео зсередини медично- евакуаційного літака бундесверу Німеччини.

У літаку перевозять тільки лежачи. Ременями безпеки пристібають у п’яти точках. На борту є операційна.

Їдять також лежачи — втім, на літаку багато таких поранених, що й не можуть встати. У пакеті — бутерброди, йогурти, батончики, сік, фрукти та печиво.

В аеропорту літак з пораненими українцями зустрічають кількадесят машин швидкої допомоги.

Зазвичай за кордон евакуюють пацієнтів, які потребують дуже дорогого лікування, а також опікових хворих. Зараз Україна не платить за лікування поранених за кордоном, розповів Суспільному керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги Андрій Васько.

Більшість беруть на лікування Німеччина, Польща. Далі йдуть Іспанія, Італія, Норвегія.

Поранених зазвичай транспортують залізницею або автобусом до аеропорта польського Жешува. Зокрема, для цього використовують подарований Норвегією великий реанімаційний автобус. У Польщі закордонні медики перевозять постраждалих в іншу країну.

Німецькі Люфтваффе наразі здійснили 10 евакуаційних рейсів, транспортувавши на лікування 275 українців. Для цього використовують Airbus A400M та Airbus A310.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button