Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: reikartz.com

Суд наклав арешт на корпоративні права та майно мережі Reikartz Hotel Group, яка налічує близько 60 готелів в Україні і власником якої є російський бізнесмен Юрій Васін. 80% статутного капіталу та майно на суму понад 55 млн грн передають в управління держави, повідомляє Zaхid.net.

Суд наклав арешт на корпоративні права в розмірі майже 80% статутного капіталу мережі відомих готелів на загальну суму понад 15,5 млн гривень та на об’єкти нерухомості – базу відпочинку, земельну ділянку та приватний житловий будинок. Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн гривень. Арештоване майно передають в управління АРМА.

За даними слідства, посадові особи організації, до складу якої входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника уклали формальні договори з метою виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, на підприємства нерезиденти, зареєстровані на Кіпрі. Отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, спрямовувався через банківські та фінансові установи як заробітна плата для російського власника.

За інформацією YouControl, засновниками ТзОВ «Рейкарц і партнери. Україна» є кіпрські компанії «Рейкартц хотелс енд різотс (сайпрес) лімітед» та «Фріотрон холдінгс лімітед». Кінцевим бенефіціарним власником є підсанкційний російський бізнесмен Юрій Васін.

На початку вересня мер Львова Андрій Садовий заявляв, що передав у НАБУ і обласну військову адміністрацію список з понад 340 підприємств Львова, якими досі володіють росіяни.

Оновлення. Після публікації компанія надіслала редакції офіційний коментар. У заяві йдеться, що ситуація «нагадує спробу рейдерського захоплення або “полювання на відьом”, оскільки компетентним органам відомо, що власники компанії мають турецьке та ізраїльське громадянство, є противниками війни, режиму РФ, та є патріотами України, інвестуючи в Україну значні кошти з 2006 року».

Вони пояснили, що основний власник має дозвіл та роботу та посвідку на проживання в Україні з 2016 року, а також є податковим резидентом України.

Компанія буде оскаржувати ухвалене рішення. За їхніми словами, інформація в заяві прокуратури не відповідає дійсності, зокрема про блокування або арешт рахунків.

Тим часом готелі продовжують свою роботу на всій території України.  

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button