Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: archdaily

У Сінгапурі за чотири роки завершили будівництво 51-поверхового багатофункціонального комплексу з садами та парком на даху. Про це пише ArchDaily.

Комплекс під назвою CapitaSpring спроєктували BIG-Bjarke Ingels Group та CRA-Carlo Ratti Associati. 280-метровий багатоповерховий оазис вважається другою за висотою будівлею міста. Там висадили приблизно 80 тисяч рослин.

Усередині є ресторани та офісні приміщення, а також квартири з обслуговуванням, спортивні майданчики, басейн, торговий центр і низка садів, які мають на меті принести природу в місто.

«CapitaSpring — це як бачення майбутнього, в якому місто й сільська місцевість, культура й природа можуть співіснувати, а міські ландшафти можуть необмежено розширюватися у вертикальному вимірі», — сказав засновник BIG Б’ярке Інгельс.

У центрі будівлі є чотириповерховий сад під відкритим небом. Ландшафтний дизайн має на меті повторити природну «ієрархію рослин тропічних дощових лісів», де тіньовитривалі рослини з великим листям зустрічаються на лісовій підстилці, а рослини, які потребують більше світла, знаходяться на вищому місці. Крім того, на даху вирощують понад 150 видів фруктів, овочів, трав і квітів.

На перших поверхах архітектори створили лінійний парк і громадську площу, щоб озеленити громадський простір навколишнього фінансового району.

Читайте також: Вакуумна система відходів та підземні дороги: Як виглядатиме екомісто майбутнього в Сінгапурі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button