Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

У Барселоні на станції метро Ciutadella – Vila можна буде заряджати особисті транспортні засоби за допомогою енергії, отриманої від гальмування поїздів підземки. Про це йдеться на сайті міста.

Біля входу на станцію встановили дев’ять шафок, що діють як пункт підзарядки акумуляторів завдяки енергії, отриманої від процесу гальмування поїздів метро. «Ефективне використання енергії та ресурсів, вироблених самою системою метрополітену, відповідає попиту на підзарядку транспортних засобів особистої мобільності, якими щодня користується все більше людей», йдеться на сайті.

Проєкт запропонували співробітники метро після того, як транспортна компанія організувала конкурс «Станція майбутнього».

Послуга буде платною з 24 жовтня. До цього містяни зможуть користуватися зарядкою зі знижкою 50%.

Ідея проєкту полягає в тому, щоб інтегрувати громадський транспорт в поїздки людей, які користуються електротраснпортом.

Читайте також: В Іспанії проїзд у поїздах зробили безкоштовним до кінця року

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button