Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: City of Vienna

У Відні територія старого лакофарбового заводу стане екологічним, зеленим районом без автомобілів із сучасним і доступним житловим простором. Проєкт під назвою Biotop Wildquell планується розпочати у 2025  році, а завершити – у 2028 році, пише The Mayor.

Місто планує втілити концепцію районного біотопу з різними проєктами реконструкції навколо. Ідея таких проєктів полягає у створенні цілого району з урахуванням змін клімату.

У новому Biotop Wildquell влада планує розблокувати всю раніше закриту територію біля старого лакофарбового заводу та перетворити її на парк. Зелена зона також буде інтегрована з доступним житлом, який створять на основі старих промислових будівель.

Район включатиме 850 нових одиниць доступного житла посеред зеленої зони, дві третини з якого будуть субсидованими. Також там будуть офісні, комерційні та торгові приміщення.

Проєкт передбачає збереження старих дерев, використовуючи густо засаджені території для максимального збільшення зеленого покриття. Зелена зона поглинатиме тепло і надлишок дощової води. Очікується, що район буде накопичувати близько 121 тонну дощової води.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button