Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

Російське повномасштабне вторгнення завдало екології України збитків у 36 млрд євро. Про це міністр екології Руслан Стрілець заявив на слуханнях в Парламенті ЄС в Страсбурзі, повідомляє Reuters.

За його словами, мільйони гектарів природних заповідників наразі знаходяться під загрозою. Зокрема, п’ята частина заповідних територій знаходиться під загрозою знищення, і вже зафіксовано близько дві тисячі випадків екологічної шкоди.

Експерти порахували, що збитки із забруднення повітря, спричиненого війною, наразі становлять близько 25 млрд євро, і ще 11,4 млрд євро необхідно для усунення шкоди, завданої ґрунтам.

За сім місяців війни в атмосферу викинуто 31 млн тонн вуглецю, що приблизно дорівнює кількості, яка, до прикладу, генерується одній Новій Зеландії за рік. Ще 79 млн тонн парникових викидів може бути вироблено у ході відновлення інфраструктури та будівель, зруйнованих російськими окупантами.

Читайте також: Отруєна вода, токсичні викиди, загибель тварин: як російська агресія руйнує природу України

Внаслідок бойових дій знищено або пошкоджено близько третини лісових насаджень країни, 450 тисяч гектарів лісів перебувають під російською окупацією. 2,45 млн гектарів лісових насаджень наразі звільнено, проте вони випалені і перекопані траншеями і для їхнього відновлення необхідні десятиліття.

Читайте також: Відновлення природи: Що робити з пошкодженими бойовими діями землями?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button