Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Bekky Bekks / Unsplash

26 вересня Берлін запустив квиток на громадський транспорт вартістю 29 євро — на заміну дев’ятиєвровому квитку, який діяв протягом літа в Німеччині, повідомляє TheMayor.EU.

За тиждень було продано приблизно 30 тисяч таких абонементів. В автоматах квиток не продавали, його можна було придбати лише в клієнтському центрі BVG або онлайн — однак останній варіант, як нарікали берлінці, не працював. Тож ажіотаж призвів до довгих черг, які тяглися до виходів зі станцій метро Alexanderplatz і Bahnhof Zoo. Як передає rbb24, час очікування сягав трьох годин.

Кадр з відео rbb24.de

29-євровий квиток поширюватиметься на всі види муніципального транспорту Берліна та діятиме з першого жовтня до кінця року.

Є умова: щоб скористатися такою знижкою на три місяці, треба підписатися на річний проїзний. При цьому за бажання з першого січня «підписку» можна скасувати.

Раніше у Бонні також вирішили продовжити ініціативу з ультрадешевими квитками і запустили місячний проїзний вартістю 19 євро на осінній період.

Експеримент із дев’ятиєвровим квитком продемонстрував, що між міським транспортом і сполученням у регіонах Німеччини існує великий розрив. Багато віддалених поселень взагалі не мають доступу до громадського транспорту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button