Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Росія відправила до Білорусі іранські дрони-камікадзе для атаки західних областей України. Про це повідомило регіональне управління Сил територіальної оборони «Захід».

За їхньою інформацією, щонайменше 20 дронів-камікадзе та пункти управління до них уже доставили на аеродром «Лунінец» Брестської області. Відстань звідкти до кордону із Рівненською областю України — приблизно 55 кілометрів.

«Не виключено, що вже найближчим часом іранські дрони атакуватимуть західні чи центральні регіони України. Важливо не ігнорувати сигнали повітряної тривоги», — попередили Сили тероборони.

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» писала, що обслуговуючий персонал дронів розмістили в готелях Гомеля. Це місто знаходиться на відстані близько 310 кілометрів від аеродрому «Лунінец».

Раніше управління опублікувало рекомендацію, як розпізнати Shahed-136.

Станом на шосте жовтня Росія застосувала проти України 86 дронів-камікадзе Shahed-136. 60% із них було знищено українськими військовими.

Shahed-136 – дрон-камікадзе, виготовлений Іраном і вперше представлений у 2020 році. Ймовірно, ефективна дальність польоту становить до 1000 км із можливістю доставляти бойову частину вагою 50 кг. Заявлено, що максимальна дальність польоту – 2500 км. Летить такий безпілотник на висоті від 60 до 4000 метрів із крейсерською швидкістю близько 180 км/год. Знищити безпілотник можна будь-яким засобом протиповітряної оборони, а виявити – за допомогою радара. Іран виробляє ці БПЛА для масованого застосування по одній чи групі цілей.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button