Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 56 днів. За цей час ми опублікували 24485 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook/vladislav.trubitsyn

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт у справі стосовно депутата від «Слуги Народу» Владислава Трубіцина. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Прокуратура закінчила досудове розслідування щодо Трубіцина, його помічника, директора КП, двох заступників директорів КП, а також наближеної до депутата особи, обвинувачених в одержанні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди.

Слідство встановило, що вони організували схему з хабарем за забезпечення перемоги визначених компаній у електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі. У рамках розслідування було встановлено сім таких локацій у Дарницькому, Дніпровському та Шевченківському районах.

За свої послуги учасники злочинної схеми запропонували надати їм 1,39 млн гривень на рік.

Вказаних осіб було викрито у лютому 2022 року під час передачі частини обумовлених коштів, а саме 1,26 млн гривень. Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого частиною четвертою, статті 368 КК України.

Дев’ятого лютого цього року депутата намагалися затримати під час одержання частини суми. Однак видання «Українська правда» повідомляла, що Трубіцин зумів втекти від правоохоронців на автомобілі.

11 лютого Вищий антикорупційний суду обрав депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 квітня з альтернативою внесення застави у розмірі 14,88 мільйона гривень. За депутата внесли заставу, та він продовжив займатися депутатською діяльністю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button