Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/vladislav.trubitsyn

Національне антикорупційне бюро повідомило про викриття депутата Київради та ще п’ятьох осіб на отриманні 1,26 мільйона гривень хабаря за сприяння в організації роздрібної торгівлі.

Йдеться про Владислава Трубіцина від партії «Слуга народу», який очолює постійну комісію міськради з питань підприємництва, промисловості та благоустрою. Він також очолює рух SavePetrovka.

Решта п’ятеро осіб — помічник депутата Київради; директор комунального підприємства; двоє заступників директора КП; наближена до депутата особа.

За даними НАБУ, Трубіцин разом з керівниками комунальних підприємств допомагали власникам торговельних точок перемогти в електронних торгах. Слідству відомо про сім таких локацій в Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському та деяких інших районах Києва. За таке сприяння Трубіцин з іншими учасниками мав отримувати 1,39 мільйона гривень на рік.

Дев’ятого лютого депутата намагалися затримати під час одержання частини цієї суми, 1,26 мільйона.

Однак джерела Української правди в Київраді повідомляють, що Трубіцин зумів утекти від правоохоронців на автомобілі.

Агенти НАБУ затримали неофіційного помічника депутата, Олександра Коча.

Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк заявила, що скликала зібрання київського осередку політсили 10 лютого, на якому розглянуть ситуацію з Трубіциним.

«Сподіваюся, реакція міського голови Києва на корупцію в комунальних підприємствах буде такою ж швидкою», — додала вона.

Восени 2020 року під час номінування кандидатів до Київради партія «Слуга народу» презентувала Трубіцина як мецената та букініста, засновника благодійного фонду «Культурні новації».

За даними Чесно, у 2012-2014 роках Трубіцин був помічником народного депутата від Партії регіонів Олександра Фельдмана. у 2016 та 2018 році Трубіцина притягували до відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button