Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Starbucks

Сьомого жовтня вибухнула автозаправна станція в Ірландії. Вибух зруйнував частину багатоквартирного будинку. Загинули 10 людей, зокрема три дитини, повідомляє The Irish Times.

Цей випадок вчергове демонструє, що АЗС у населених пунктах становлять велику небезпеку. Навіть не вибухаючи, вони поширюють канцерогенні сполуки, що викликають проблеми з диханням у людей, що живуть навколо.

На тлі змін клімату все більше країн обмежують продажі бензинових автівок, і протягом наступних десяти років АЗС поступово зникатимуть, поступаючись зарядним станціям для електромобілів. Торік каліфорнійське місто Петалума стало першим у світі, де заборонили нові автозаправки, йдеться у статті Tabulla.

До 2030 року кількість електромобілів у США може сягнути 26 мільйонів, а це означає, що кількість зарядних станцій зросте у понад 10 разів. Очевидно, що ці трансформації матимуть наслідком зміни міської тканини та навіть сформують новий тип міської поведінки.

Так, мережа Starbucks цьогоріч запустила пілотний проєкт зі встановлення зарядних пристроїв біля кав’ярень на маршруті від Денвера до Сіетла. Заряджання електромобіля займає більше часу, ніж заправка баку бензином, й так виникла ідея об’єднати цей процес з зупинкою на каву.

Шотландський архітектор Джеймс Сільвестер розробив проєкт електрозарядного комплексу майбутнього. Ця концепція перемогла в конкурсі, проведеному канадською компанією Parkland.

evcharging.electricautonomy.ca

Конструкція є кільцем з сонячними панелями на даху та зарядними пристроями по периметру. У центрі розташовано крамниці, різні сервіси, такі як зони для тренувань, масаж, а також місця для відпочинку.

evcharging.electricautonomy.ca

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button