Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/zhytniy.rynok

Розмови про ремонт Житнього ринку на київському Подолі точаться з 2017 року. Нещодавно стало відомо, що капітальний ремонт модерністської будівлі проводитиме власник пивної мережі Флоріан Болен. Він орендуватиме другий поверх.

Ринок збереже свої функції та залишиться у комунальній власності, запевнив журнал Фокус Євгеній Шевченко, який виконує обов’язки директора Житнього з жовтня 2021 року.

«Житній ринок неможливо придбати, бо це комунальна власність. Тут немає місця для спекуляцій і зради, бо наша мета саме збереження всього комплексу», — заявив він.

Фото: facebook.com/zhytniy.rynok

За його словами, інженерні мережі Житнього перебувають у занедбаному стані, а деякі й геть аварійні, наприклад, системи опалення та димовідведення. Критичною є необхідність ремонту конструкції вантових тросів. Також уваги вимагає металеве панно «З варяг у греки» на фасаді. Вирішили, що це буде зроблено коштом приватного інвестора.

Умови договору

КМДА та КП «Житній ринок» провели відкритий аукціон на передачу в оренду частини площ будівлі зі стартовою ціною 937 тисяч гривень на місяць. Перемогло ТОВ «Танджерін», яке запропонувало платити 1,2 мільйона гривень. За договором, орендар зобов’язаний власним коштом провести капремонт (реконструкцію) будівлі та прилеглих територій.

Йдеться про оренду 4100 квадратних метрів — це приміщення другого поверху та дві антресолі. За словами директора, ці площі раніше взагалі не використовувалися, принаймні, за цільовим призначенням.

Фото: facebook.com/zhytniy.rynok

Болен планує створити на другому поверсі фудкорт із броварнею. Перший поверх залишиться продуктовим ринком.

«Загальна ідея — зробити комфортний публічний простір: з місцем для українських виробників та фермерів, з майданчиками для будь-яких громадських та соціальних ініціатив. Простір з якісною їжею на фудкорті, з комфортними місцями для торгівлі. Звичайно, родзинкою буде крафтова пивоварня. Також у планах — сироварня, пекарня, цікава дитяча зона», — розповідав сам Болен в іншому інтерв’ю Фокусу.

Інвестор хотів би почати роботи наступного року, але терміни залежать від успіхів ЗСУ.

Фото: facebook.com/zhytniy.rynok

Попередні проєкти інвестора

Нещодавно Болен також придбав мережу ресторанів Tarantino Family. В Лондоні він володіє пивною мережею German Kraft. Вважає, що зараз чудовий час для інвестицій в Україну.

«Чи не найкраща допомога українцям зараз — це інвестиції у вашу економіку, робочі місця, податки в бюджет. Чому саме зараз? Моя команда вірить у перемогу української армії, — пояснював бізнесмен виданню. — Особисто я вважаю, що сьогодні європейським бізнесменам варто звернути увагу на українські міста: вони потребують багато коштів для відновлення інфраструктури. І це ідеальний час: влада сприятиме інвестиціям та новим проєктам».

Болен розповів про досвід інвестування у занедбані локації. Зокрема, у лондонському кварталі Елефант-енд-Касл перетворили старий склад на відкритий простір, і тепер це дуже популярне місце, за словами підприємця.

Фото: germankraft.com

У кварталі Мейфер, що поряд із Букінгемським палацом, переобладнали колишню англіканську церкву ХІХ століття на фудкорт. Проєкт обвійшовся German Kraft у п’ять мільйонів фунтів.

Mercato Mayfair. Фото: facebook.com/germankraftmayfair

Ще один проєкт Болена — ресторан корейської кухні з апартготелем у районі Далстон.

Kraft Dalston, Лондон. Фото: facebook.com/Kraftdalston

Цього року планує відкрити фудхол у приміщенні колишнього трамвайного депо у Відні та переобладнати старий завод на фудкорт, також у столиці Австрії. Серед інших проєктів компанії Болена — локації в Манчестері, Ньюкаслі, на Мальті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button