Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23620 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

12 жовтня у фінському місті Турку двоє місцевих жителів провели «референдум» щодо приналежності паркомісця, розташованого навпроти входу в російське консульство, повідомляє Insider.

Ярно Віртала та Маркус Маттссон самі двох взяли участь у «референдумі». 100% виборців проголосували за те, що ця ділянка відтепер належить Україні. Паркомісце зафарбували кольорами українського прапора.

Біля консульства РФ у Турку регулярно проходять акції протесту й люди закликають взагалі закрити дипломатичну установу. Такі настрої й надихнули Ярно на акцію. Коли він почав наносити фарбу, поряд зупинився Маркус — велосипедист, що просто проїжджав повз. Дівчина Маркуса — українка. Він вирішив долучитися до «анексії» паркомісця.

Фото: Jarno Virtala

Паркомісце зарезервовано спеціально для російського консула Петра Пліхіна. Ярно каже, що дипломат вийшов і почав його фотографувати: «Він не виглядав радісним. Здається, кольори йому взагалі не сподобалися».

Власник веломагазину по сусідству вивісив прапор України, так, аби його було добре видно з консульства. Він розповідає, що з російським дипломатом тут ніхто не вітається.

Незадоволений російський дипломат. Фото: Jarno Virtala

Речниця міської ради Саара Маліла сказала, що місто не збирається змивати український прапор з асфальту, й він залишиться, доки фарба сама не зітреться. Місцеві журналісти перепитали, чи ці слова є політичним твердженням, й пані Маліла зазначила, що муніципалітет займає позицію навмисне не прибирати прапор з парковки, повідомляє Yle.

Фото: Arttu Kuivanen / Yle

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button