Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/kyivhistorymuseum

Приміщення Музею історії Києва не може вмістити цінні експонати та потребує розширення, повідомила виданню Великий Київ директорка Діана Попова.

«Маємо ситуацію, коли більш як 300 тисяч одиниць зберігання — від археологічних знахідок часів палеоліту до меблів ХІХ століття — розміщуються в чисельних ящиках, складених один на одному в три-чотири яруси. Про підтримання належного температурно-вологісного режиму, навіть для особливо цінних груп зберігання, звісно не йдеться», — зазначає вона.

Зокрема, музей не може забезпечити належні умови зберігання для виробів з кістки, дерева, скла, фарфору, тканини, численних фотографій і книг, які з 2004 року були переміщені з Кловського палацу. 

За словами Попової, з 2014 року розглядали Гостиний двір як місце, де можна було б розмістити постійні експозиції.

Близько двадцяти років Музей історії Києва розміщувався у Кловському палаці, але 2004 року мусив переїхати, бо палац передали Верховному Суду. Деякий час музей розміщувався в Українському домі. З 2012 року установа ділить будівлю з ТРЦ біля станції метро «Театральна».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button