Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/vdngkyiv

Відтепер міжнародний сервіс IQAir використовує дані муніципальної системи моніторингу повітря в Києві, повідомив начальник Управління екології КМДА Олександр Возний. Перемовини про інтеграцію міських датчиків допомогла налагодити команда ЛУН Місто Air.

Міжнародна компанія IQAir формує світовий рейтинг міст за станом атмосферного повітря. Досі, визначаючи якість повітря в Києві, сервіс користувався даними з датчиків громадського контролю, які нерідко розбігалися з даними муніципальних датчиків.

У КМДА наголошували, що повітря в Києві насправді чистіше, ніж показує громадський моніторинг.

«Пам’ятаєте ці заголовки — “Київ потрапив до рейтингу найбрудніших міст за станом повітря”?.. На жаль, тривалий час це були декілька анонімних користувачів і жодного офіційного джерела. Безумовно, це впливало на об’єктивність інформації про якість повітря у Києві та, звісно, на позиції столиці України у світовому рейтингу», — зазначає Возний.

За його словами, поступово сервіс IQAir став використовувати дані ЛУН Місто Air. Тепер додалася міська система моніторингу.

«Переконаний, це позитивно вплине на об’єктивність формування індексу якості повітря Києва на цьому сервісі та коректність майбутніх рейтингів сайту IQAir», — заявляє Возний.

Муніципальна система базується на п’яти референтних (високоточних) пунктах європейського зразка. Ці станції вимірюють пил (РМ1.0, PM2.5 та PM10), діоксид азоту, діоксид сірки, оксид вуглецю, аміак, приземний озон, сірководень і формальдегід, метеорологічні показники. Також мережу доповнюють понад 40 індикативних пунктів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button