Окреме меню, свічки та мангали: як українські ресторани виживають без електрики?
При свічках суттєво зростають продажі алкоголю — в деяких закладах навіть вдвічі.
При свічках суттєво зростають продажі алкоголю — в деяких закладах навіть вдвічі.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 26302 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Українські ресторани адаптуються до відключень електроенергії: скорочують меню, замінюють обладнання, купують генератори, повідомляє директорка аналітичного центру «Ресторани України» Ольга Насонова.
За її оцінками, останнім часом відвідуваність закладів зменшилася майже вдвічі.
Багато ресторанів суттєво скоротили меню, щоб продукти не псувались під час відключень. Намагаються готувати та продавати страви, щойно завозять свіжі продукти. Гості поступово звикають, що в меню є далеко не все.
Мережа Pestocafe розробила спеціальне меню на період відключення: салати з гарбузом, з лососем, м’ясне та сирне антіпасті, пиріг з гарбузом, баскський чизкейк.
Страви готують довше через брак персоналу: через постійні затяжні тривоги людям важко потрапити на роботу, дехто просто боїться їхати. А коли не вистачає персоналу – все готується довше. Часом ресторан може взагалі не відкритися.
Власники купують дизельні генератори, кавоварки на керосині, міняють плити на індукційні. Хто не встиг оновити обладнання, пасе задніх.
Деякі заклади рятує наявність мангала на вулиці. Люди тягнуться до живого вогню та м’яса на грилі. Великий попит має навіть шаурма на мангалі.
Зали освітлюють свічками й це насправді стає перевагою. У такій атмосфері суттєво зростають продажі алкоголю, в деяких закладах навіть вдвічі. «В темряві люди більше п’ють, як відомо. Тому бари, особливо розташовані у підвальних приміщеннях, можуть виживати взагалі без світла», — зазначає Насонова.
Термінали не завжди працюють без електрики, тож більшість розрахунків — у готівці.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті