Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Сергій Долженко

За словами мера Києва Віталія Кличка, збитки енергетичної мережі та водоканалу міста від російських обстрілів сягають від сотень мільярдів до трильйонів доларів.

«Чітко сказати неможливо, це від сотень мільярдів до трильйонів доларів, якщо це рахувати. На сьогодні у нас не було часу рахувати ту шкоду, якої було завдано, я можу сказати, що вона велика», – сказав міський голова в інтерв’ю НВ.

Для порівняння: федеральний бюджет США, найбільший в світі, на 2022 рік склав шість трильйонів доларів, бюджет України на 2022 рік – 1,5 трильйона гривень або близько 50 мільярдів доларів.

Росія вже 103 рази атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури України, що спричинило проблеми з електропостачанням у низці регіонів. Наприклад, 18 жовтня під час атаки росіян постраждав критичний об’єкт інфраструктури в Деснянському районі. У зв’язку з цим виникли перебої з електропостачанням Троєщини та водоканалу, який забезпечує водою частину столиці. Відновити електропостачання у столиці змогли через сім годин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button