Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Brooke Cagle / Unsplash

83% українських біженців, які приїхали в Нідерланди, знайшли роботу, повідомляє LIGA.Бізнес з посиланням на місцеве видання NOS.

Зараз у Нідерландах живе приблизно 55 тисяч українців працездатного віку. До Державної служби зайнятості надійшло 46 тисяч заяв працедавців, які взяли на роботу українців. У даних можуть бути неточності, наприклад, якщо одна людина влаштувалася на дві роботи. Однак навіть із похибкою частку працевлаштованих у службі зайнятості оцінюють не менш як у 72%.

Найчастіше українці знаходять роботу в індустрії гостинності та через агенції з працевлаштування. Більшість із них працюють у районі Амстердама та Гааги.

Так, 26-річна Анастасія з Одеси спершу хотіла піти воювати, бо проходила стрілецьку підготовку. Але її не взяли до війська через поганий зір. Анастасія втратила роботу та злякалася, що не зможе утримувати себе й батьків, тож у липні переїхала в Нідерланди та влаштувалася офіціанткою. Вона каже, що чимало українців прибули до країни з такими ж міркуваннями.

Інтеграція українців у ринок праці відбувається набагато швидше, ніж у інших претендентів на притулок, зазначає видання.

Це відбувається завдяки схемі тимчасового притулку, розробленій Євросоюзом спеціально для біженців з України. Цей статус відразу передбачає дозвіл на роботу, чого не мають вихідці, наприклад, з Афганістану.

«Дискусія про усунення перешкод для роботи вже давно є проблемою нідерландської політики. Тепер ми бачимо на практиці, що це справді ефективно», — коментує аналітик дослідницького центру SCP Жако Дагевос.

Він закликав змінити міграційну політику, аби всі біженці відразу мали можливість працювати.

Читайте також: Амстердам розмістить біженців на круїзному лайнері. За цим рішенням стоїть серйозна криза

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button