Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23619 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Tom Podmore / Unsplash

У Венеції почався сезон «високої води» — acqua alta, — однак уперше Базиліка святого Марка на центральній площі міста лишилася сухою завдяки встановленим по периметру скляним бар’єрам, повідомляє TheMayor.EU.

Венеція щороку переживала регулярні сезонні підйоми води, що їх зазвичай спричиняють вітри — сіроко і бора — в поєднанні з низьким атмосферним тиском. Це явище спостерігають здебільшого у період від жовтня до березня.

Шостого листопада рівень води піднявся на 95 сантиметрів і, відповідно, глибина води на площі Сан-Марко сягала 10-20 сантиметрів.

Щоб убезпечити базиліку, перед нею встановили 130-сантиметрові скляні бар’єри. Це коштувало 5,2 мільйона євро. Це тимчасове рішення, доки не буде завершено проєкт MOSE — систему водних бар’єрів, змонтованих у трьох стратегічних місцях Венеційської лагуни. Разом вони формують дамбу.

Вперше частково завершену систему MOSE випробували у жовтні 2020 року. Наразі бар’єри піднімають, коли прогноз показує значне підтоплення: підвищення рівня води щонайенше на 110 сантиметрів. Тому деякі частини міста таки опиняються підтопленими, однак масштаб підтоплення не такий великий, як раніше.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button