Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У київському сквері Інтелігентів, що на розі вулиць Олеся Гончара та Великої Житомирської, відкрилося перше в Україні бельгійське Cafе Tintin. Літературна кавова франшиза є одним з найвідоміших у світі «провідників» бельгійської та франкомовної культури.

Власник кав’ярні – українське видавництво Pinzel, яке є правовласником альбомів про пригоди Тентена в Україні. У компанії розповіли, що перемовини з правовласником, міжнародною компанією Moulinsart, тривали декілька років. За цей час компанія навіть змінила назву на Tintinimaginatio.

За словами Івана Рябчого, засновника видавництва Pinzel, головним партнером Cafе Tintin є кава Королівського двору Бельгії Rombouts. Єдина кава в світі, що має статус «Тримача Королівської Гарантії Бельгії». Скоро гості кав’ярні зможуть оцінити її смак – це 12 найкращих сортів арабіки з Південної та Центральної Америки. До кави традиційно подають безкоштовний круасан – їх печуть щодвігодини.

Наразі гостям пропонують крафтову свіжообсмажену арабіку. Веганське капучіно коштує 69 гривень, звичайне – 60 гривень, какао – 59 гривень, фільтр – 45 гривень, круасан – 25 гривень, тортики від 30 гривень. Також там можна придбати комікс за 290 гривень.

У Cafe Tenten вітаються гості з песиками. Головний друг Тентена – фокстер’єр Milu. Тому у кав’ярні є спеціальний «мініресторанчик» для чотирилапих, де подають гіпоалергенні смаколики.

Нині у закладі триває виставка авторських обкладинок альбомів пригод про Тентена, надана партнерами – Tintinimaginatio. Також скоро має приїхати з Бельгії інтерактивна виставка Une vie, une oeuvre. Вона присвячена життю і творчості видатного бельгійського митця Ерже – автора Тентена.

Наступне Cafе Tintin відкриється у Львові.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button