Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/romagrishchuk

Київрада хоче спростити приватизацію кімнат у гуртожитках мешканцями: для цього 10 листопада депутати ухвалили відповідне рішення і звертатимуться до Верховної Ради з пропозицією змінити законодавство.

Наразі гуртожитки підлягають передачі у власність територіальних громад, після чого мешканці мають право приватизувати свою кімнату. Право на приватизацію мають громадяни, які не менш як п’ять років зареєстровані й фактично проживають у гуртожитках і не мають іншого житла.

При цьому приватизувати кімнату в гуртожитку можливо лише якщо всю будівлю передано до комунальної власності.

Київрада ж пропонує дозволити передачу до комунальної власності частин гуртожитку — кімнат, які займають мешканці з правом на приватизацію. Далі жителі можуть отримувати житло у власність за аналогом до приватизації кімнат у комунальних квартирах.

Наразі, доки гуртожитки не передані місту, їхні власники намагаються обійти закон і залишити їх собі. Наприклад, почавши реконструцію, після якої гуртожиток перетворюється на інший об’єкт нерухомості, а мешканців виселяють, пояснював депутат Роман Грищук.

Так у 2018 році вчинив «Київміськбуд-2», перетворивши гуртожиток на проспекті Перемоги, 118 на готель. Після цього така само «реконструювали» інший гуртожиток компанії на вулиці Польовій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button