Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: twitter.com/olex_scherba

11 листопада Збройні сили України зайшли у Херсон, який залишався в окупації з березня, повідомляє Громадське з посиланням на місцевих жителів і журналістів.

Фото: twitter.com/olex_scherba

З’являються фото й відео з українськими військовими у мікрорайоні Шуменському та центрі Херсона, де люди з прапорами та українською символікою чекають на ЗСУ.

Прапор над будівлею обласної адміністрації

Перед цим російське міноборони оголосило, що о п’ятій ранку було завершено перекидання військ і техніки на лівий берег Дніпра. При цьому зазначили, що «втрат особового складу, військової техніки, озброєння і матеріальних засобів російського угруповання військ не допущено», хоча телеграм-каналами ширяться фото й відео численної техніки, кинутої окупантами. Також є повідомлення про те, що російські військові викидали свою уніформу та перевдягалися в цивільний одяг.

Відео російського солдата, який стверджує, що в одному з підрозділів останнім наказом було перевдягатися у цивільний одяг і тікати:

Це карта відступу росіян, яку показує саме російське міноборони:

Наразі в Херсоні немає світла, тепла та води, але настрій хороший, повідомили місцеві Суспільному.

«Сидимо без світла, води, тепла також немає, добре, що павербанки позаряджали, якщо знайти місце, то можна хоча б повідомлення своїм відправити, що все добре. В Херсоні все спокійно, вночі трохи шумно було в боці Антонівського мосту, а так все тихо», — каже херсонка Світлана.

«Зранку мимо нас не проїхало жодної орківської машини, переправи немає, блок пости познімали. Дихається зовсім по-іншому, як дома», — розповів херсонець Олександр.

У цьому репортажі ТСН підібрано відео зі звільнених сіл на підступах до Херсона, мешканці яких радо зустрічають українських військових:

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button