Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ravi Sharma / Unsplash

Придбавши Twitter, Ілон Маск щонайперше не лише звільнив кожного другого працівника, але й запровадив плату за підтвердження офіційного акаунту. Це викликало повний хаос у соцмережі, про що пише Wired.

Раніше синю галочку — позначку того, що профіль є офіційним і верифікованим, — отримували лише бренди та публічні персони. Перевірку проводила команда Twitter.

Тепер же галочка з’являється моментально, щойно ви сплатили за підписку — 8 доларів на місяць, — і без жодних питань.

Користувачі зреагували моментально — твіттер сповнився безліччю фейкових акаунтів із синьою галочкою. Хтось просто тестує систему, а хтось уже шахраює. Ситуація за лічені години вийшла з-під контролю, і 10 листопада Twitter призупинив продаж синіх галочок для нових акаунтів.

«Зауважте, що наступні кілька місяців Twitter робитиме багато дурні. Ми лишатимемо те, що працює, і мінятимемо те, що не працює», — виправдовується Маск.

Оглядачі вважають, що хаос, який зараз відбувається у твіттері, зруйнує довіру користувачів до справжніх акаунтів — політиків, журналістів, лідерів думок, організацій тощо.

Так, двійник акаунта фармацевтичного гіганта Eli Lilly — з таким самим логотипом на картинці профілю та синьою галочкою — заявив, що відтепер інсулін буде безкоштовним. Протягом наступних годин акції компанії обвалилися. Незабаром інший двійник Eli Lilly вибачився за фейкове повідомлення та заявив, що відтепер інсулін здорожчає з 35 доларів до 400 доларів.

Така ж історія з авіакосмічною корпорацією Lockheed Martin. Твіт на акаунті-двійнику повідомляє про призупинення постачання зброї Саудівській Аравії.

Один з фейкових акаунтів Tesla заявляє про постачання українській армії 10 тисяч електрокарів, бо вони «найпросунутіші вибухові засоби на ринку». Двійник профіля Nintendo публікує картинку з СуперМаріо, який показує середній палець.

«Якщо цей твіт поширять 1000 разів, ми повернемо кокаїн у кока-колу», — така заява з’явилася на акаунті Coca-Cola з синьою галочкою.

«Ми крадемо вашу воду та продаємо її вам ггг», — повідомляє «Nestle». Це посилання на скандальну практику компанії, яка бере водойми під свій контроль, виснажуючи ресурси та позбавляючи місцевих жителів доступу до цієї води, а потім розливає цю ж воду у пластикові пляшки та продає.

«Привіт, холопи. Я крутився в гробу й вирішив восстати. Чекайте на дещо неймовірне», пише «Джордж Вашингтон».

А це тред обміну коментарями між «папою Франциском», «Мартіном Лютером» і «папою Іваном Павлом ІІ». В кінці у чат заходить «СПРАВЖНІЙ папа Франциск» із реплікою: «Валіть усі нахер звідси, суки».

«Я розлучаюся. І, до речі, він у нього ДУЖЕ маленький», — пише «Меланія Трамп».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button