Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23540 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Joppe Spaa / Unsplash

Військове керівництво скасувало дозволи на роботу низці журналістів, які вели репортажі зі звільненого 11 листопада Херсона, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Це пояснюють тим, що журналісти почали працювати у місті без погодження і ще до завершення «стабілізаційних заходів», що є порушенням наказу.

«Поки що робота ЗМІ в Херсоні не передбачається у зв’язку з небезпекою… Те, що туди потрапили деякі журналісти — це так само, як люди, які переходять вулицю на червоне світло: всі знають, що цього не можна робити, але вони все рівно переходять», — заявила 13 листопада Детектору медіа речниця Сил оборони півдня Наталії Гуменюк.

Дозволи на роботу журналістам у Херсоні планують надавати поступово відсьогодні, 14 листопада.

Дозволи на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, серед яких CNN та SkyNews. 

Речниця також навела приклад зі знімальною групою Associated Press, що поїхала в іще окуповану Олександрівку та потрапила під обстріл: журналісти втратили автівку і техніку, їх позбавили акредитації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button