Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укрпошта

16 листопада ПриватБанк відкрив перше відділення у звільненому Херсоні. Туди привезли генератори та термінали Starlink — в місті, деокупованому 11 листопада, зараз труднощі з електрикою, водою та зв’язком.

Відділення працює з 9:00 до 17:00 на вулиці Потьомкінській, 20. У Херсоні зараз діє комендантська година до п’ятої вечора, і якщо її буде змінено, відкоригують і графік роботи банку.

«ПриватБанк був останнім банком, який призупинив роботу в окупованому місті, до останнього надаючи послуги клієнтам», — зауважують у пресслужбі. Поступово планують відкривати й інші відділення, банкомати та термінали.

15 листопада у Херсоні відкрилися два відділення Укрпошти. До кінця тижня їхню кількість збільшать до семи. У центральному відділенні є електрогенератор та старлінк.

Нова пошта поки не повідомляла про відкриття відділень, але доставляє до Херсона гуманітарну допомогу.

У перший же день звільнення у місто в’їхала фура мережі АТБ. Перший супермаркет планують відкрити 20 листопада.

Укрзалізниця готується відновити рейси до Херсона. На вокзал привезли генератори та старлінки, а також виділили місце «Лікарям без кордонів». Люди приходять на вокзал, щоб зарядити телефони й навіть поголитися.

Вокзал Херсона. Фото: Укрзалізниця
Вокзал Херсона. Фото: Укрзалізниця

Нагадаємо, що після звільнення Херсона було відновлено залізничне сполучення з Миколаєвом, вперше з початку російського вторгнення. 

Укрзалізниця запустила продаж благодійних квитків на перші рейси до Маріуполя, Донецька, Луганська та Сімферополя, які поки що перебувають під окупацією. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button