Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото взято з сайтуGlobal Peace Photo Award / friedaward.com

Фотограф Артем Гумілевський став одним із п’яти переможців авcтрійської премії Global Peace Photo Award 2022 з проєктом «Гігант». Цю серію знімків він зробив у 2020 році під час пандемії коронавірусу.

Артем Гумілевський народився у 1986 році в Миколаєві та почав займатися фотографією випадково. Багато років він був керівним менеджером сільськогосподарської фірми в Миколаєві. До 2020-го також був помічником з питань культури при обласній раді. 

У 2019 році вирішив відкрити фотостудію. Спершу винайняв фотографа, а потім сам почав знімати. Щоб дізнатися більше про фотографію, пройшов курс у школі концептуальної фотографії MYTH Сергія Мельниченка.

Серія знімків «Гігант», таким чином, стала одним із перших концептуальних проєктів Гумілевського. У ньому фотограф досліджував власну тілесність і сексуальність.

«На фотографіях з цієї великої серії я всюди оголений, бо для мене тіло — це завжди про щирість і відкритість, а я хочу бути якомога чеснішим із глядачем. Проєкт тривав до лютого 2022 року, тобто до повномасштабного вторгнення. Продовжувати “Гіганта” я не міг, він здавався мені надто безтурботним для такого часу», — цитує автора Bird In Flight.

У березні Гумілевський вивіз із Миколаєва всіх родичів в Одеську область, де почав новий проєкт «Коріння». На тлі війни інтерес до української фотграфії зріс. За пів року роботи Гумілевського показали на 20 виставках, а на продажах NFT він зміг зібрати близько 10 тисяч доларів для волонтерів. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button