Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будівля Головного управління СБУ на вулиці Лютеранській. Фото: Alexandr Kornyakov / Google Maps

Російські окупанти залишили в будівлі СБУ в Херсоні таку кількість мін, що немає можливості виконати її повне розмінування. Через це будівлю можуть підірвати, заявив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Є повідомлення від ДСНС, що сьогодні все-таки буде ухвалено вимушене рішення про підрив будівлі Служби безпеки України, як це сталося з будівлею Національної поліції», — зазначив Хлань на онлайнбрифінгу в медіацентрі «Україна».

Напередодні про це також казав речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров. Він опублікував відео з одного з кабінетів, де росіяни заклали міну МЛ7 під принтер — вирізавши отвір у м’якому сидінні стільця. Сапери знаходять вибухівку майже в кожному кабінеті.

«Багато таких знахідок відносяться до пристроїв, які неможливо зняти. Тому в деяких випадках розмінування неможливе, і єдиний вихід — це підрив замінованої споруди», — зауважив Назаров.

Скриншот з відео Владислава Назарова

16 листопада у Херсоні через неможливість розмінування підірвали одну з будівель Головного управління поліції області.

«Російські окупанти замаскували вибухівку в приміщенні. Уникнути підриву було неможливо. Завдяки кмітливості та вправності наших вибухотехніків ніхто не постраждав. Це головне. А стіни відбудуємо», — повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Скриншоти з відео Ігоря Клименка

Голова ДСНС України Сергій Крук заявляв, що наразі заміновано 30% території України — це дві території Австрії. Зокрема, на Херсонщині розмінуванню підлягає сім тисяч квадратних кілометрів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button