Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Bahnhofstrasse

Гельсінкі, Лісабон, Лондон та інші європейські міста відключають декоративне освітлення на головних вулицях і площах, зокрема й новорічні прикраси, щоб економити електроенергію. Про це пише Bloomberg.

Банхофштрассе в Цюріху – найпопулярніша торгова вулиця Швейцарії, і одна з найдорожчих у Європі. Цього року магазини Louis Vuitton і Gucci, які розташовані на цій вулиці, освітлюватимуть лише п’ять годин ввечері, що приблизно вдвічі менше звичайної тривалості. Експерти стверджують, що це вплине на купівельну поведінку людей.

Різдвяні вогні на Оксфорд-стріт у Лондоні споживатимуть цього року на дві третини менше енергії завдяки скороченню робочого часу до восьми годин на день і переходу на світлодіодне освітлення, повідомляє New West End Company.

Оксфорд-стріт. Фото: Shutterstock

У Франкфурті влада не лише обмежує святкове освітлення, а й відключить опалення туалетів на різдвяному ярмарку на площі Ремер. Водночас деякі роздрібні торговці сподіваються, що покупці «винагородять» їх за економію електроенергії. Нещодавнє опитування швейцарської асоціації власників магазинів показало очікування більшості експертів, що енергетична криза вплине на продажі.

У Парижі запропонували щовечора вимикати світло на Ейфелевій вежі на годину раніше, хоча нічне освітлення споживає лише 4% електроенергії. Польське місто Вроцлав вирішило лише ввімкнути новорічні гірлянди на центральній площі в цей святковий сезон. У місті оголосили про підвищення цін на електроенергію на 500% наступного року.

Лівіньо, один із найпопулярніших гірськолижних курортів в італійських Альпах, збирається заощадити 48 тисяч доларів цього року, не встановлюючи різдвяні вогні. Зекономлені гроші пожертвують місцевим родинам, які потребують допомоги.

Крім того, в Європі закликають працювати з дому, аби заощадити роботодавцям витрати на електроенергію. Деякі офісні будівлі в Європі закриваються на один або більше днів на тиждень, щоб заощадити на витратах електроенергії, пише The Wall Street Journal.

У Мілані п’ятниця стала обов’язковим днем віддаленої роботи для понад двох тисяч муніципальних службовців. До такої схеми планує доєднатись компанія Telecom Italia. У Великій Британії навпаки майже чверть співробітників планують частіше працювати в офісі, щоб обмежити споживання енергії вдома.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button