Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Ірпені відкриють сонячну станцію із системами збереження електроенергії в Ірпінському академічному ліцеї «Мрія». Сам заклад відкрив свої двері для учнів у вересні.

Під час бойових дій ліцей потрапив під удари ворожої артилерії.

«Було пʼять прильотів у саму школу та ще приблизно 30 на територію. Один із боєприпасів наскрізь пробив капітальну стіну, був зруйнований фасад і дах, понівечений один із класів», – коментує директор школи Іван Пташник.

У межах проєкту фонду «100 сонячних шкіл» на даху школи облаштували сонячну станцію. Це 52 сонячні панелі загальною потужністю 20 кВт. Панелі, батареї, інвертори та монтажну конструкцію для сонячної системи надали члени Німецької Сонячної Асоціації. Така станція дозволить школі частково функціонувати автономно попри перебої з електроенергією.

Водночас навчальний заклад не відключатимуть від комунальної електромережі, оскільки, у середньому школа споживає понад 40 кВт на годину. Крім автономного живлення сонячна енергія допоможе зменшити комунальні платежі – приблизно на 30% на рік. Ці кошти школа зможе використати на інше обладнання та розвиток.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button