Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Національний банк України домовляється з банками про створення мережі відділень із резервними джерелами енергопостачання, яка буде доступна для використання усіма системно-важливими банками та працівниками Нацбанку. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний виданню Forbes.

Планують створити тисячу таких відділень. У Нацбанку називають це «банк незламності» або power banking. Це периметр, в якому буде функціонувати уся банківська мережа на випадок екстремально критичної ситуації, пояснює Пишний.

За його словами, однією з перших реакцій банківської системи на перебої з електропостачанням після російських атак було запровадження Ощадом та ПриватБанком «національного роумінгу» карток — однакового тарифу для усіх карток, незалежно від того, чий ви клієнт. У НБУ планують розширити цю ідею і на інші банки. Також вони ведуть діалог з мережами АЗС, щоб у них також була опція зняття готівки на касах.

НБУ орієнтується на те, щоб банки могли забезпечити у критичних ситуаціях роботу не менш ніж 35% мережі. Станом на вечір 23 листопада, за даними НБУ, працювало близько 45% мережі відділень «системних» фінустанов.

Читайте також: В Нацбанку пояснили, як система витримує війну та залишається стабільною

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button