Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк прокоментував інформацію про можливу евакуацію частини Києва через складну ситуацію з електроенергією та теплом у місті. Про це він сказав в інтерв’ю 24 каналу.

За його словами, в Україні немає цілком безпечного місця, де людям не загрожують російські ракети, тому переселити близько мільйона людей зі столиці – нікуди.

«Потрібно аналізувати всі сценарії, навіть максимально песимістичні. Але в мене завжди прагматичний підхід, я не про емоції, а про холодний розрахунок. Тому в мене й питання – куди ж переселяти частку Києва, де у нас територія, яка не під ракетними атаками чи не втратила світло?», – сказав Подоляк.

Він зазначив, що більшість людей вже змогли пристосуватися до майбутньої складної зими.

Напередодні мер Віталій Кличко заявив, що з Києва на зимовий період можуть вивезти частину людей до передмістя, але про повномасштабну евакуацію не йдеться. Мер Києва вже не вперше говорить про евакуацію містян. Нещодавно в інтерв’ю німецькій газеті Bild він заявив, що у разі найгіршого сценарію з електропостачанням, можливо, доведеться евакуювати частину Києва. Кличко заявив, що Київ може очікувати «найгірша зима з часів Другої світової війни», і киянам варто готуватися до повсюдного відключення електроенергії за низьких температур. Проте цього разу він висловився проти евакуації киян.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button