Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укрзалізниця

На 16 найбільших залізничних вокзалах готують стаціонарні пункти обігріву, які розгортатимуть протягом години у разі блекауту, повідомляє Укрзалізниця.

У так званих «Фортецях незламності» можна буде зігрітися, зарядити гаджети, скористатися інтернетом Starlink, отримати першу медичну допомогу. У деяких пунктах будуть дитячі зони. Також роздаватимуть їжу та гарячі напої.

«Підготовку до зими ми розпочали ще влітку. Насамперед ми забезпечили безперебійне електропостачання та повну автономність наших вокзалів. Для повної незалежності від централізованого теплопостачання ми виготовили на власних потужностях 10 тисяч пічок для обігріву та заготовили необхідний обсяг дров», — зазначає голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін.

Ці пункти фінансують міжнародні спонсори. Зокрема, вони передали залізниці 35 генераторів, 50 дефібриляторів, 1200 аптечок та 200 професійних медичних рюкзаків, 22,5 тисячі термоковдр.

«Ми вже отримали перший реальний досвід у Херсоні, де минулого тижня за годину змогли з партнерами розгорнути на вокзалі першу “Фортецю незламності”, а також на Центральному вокзалі Києва, який після ворожих обстрілів тимчасово прихистив сотні пасажирів затриманих рейсів», — додає Камишін.

Тим часом президент Володимир Зеленський розкритикував міську владу Києва через недостатню підготовку «пунктів незламності».

«Не у всіх містах місцева влада попрацювала якісно. Зокрема багато скарг у Києві… Очікую від мерії якіснішої роботи. Профанації з київськими “пунктами незламності” ніхто нікому не пробачить», — заявив він у відеозверненні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button