Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: AIMM

Архітектурна компанія AIMM опублікувала візуалізації проєкту будівництва бізнес-центру на Троїцькій площі біля Олімпійського стадіону в Києві.

Візуалізація: AIMM

Крім зведення 21-поверхової башти T-TOWER, проєкт також передбачає реконструкцію площі й оновлення фасаду готелю Park Inn.

Візуалізація: AIMM

Як зазначають автори проєкту, малі архітектурні форми на площі приховають інженерні шахти, рампи та сходи. При цьому буде збережено 60-метрову зону для евакуації людей зі стадіону в надзвичайній ситуації. Щодо будівлі бізнес-центру, вона «символізує розкол між минулим і майбутнім».

Візуалізація: AIMM
На передньому плані — готель Park Inn

Як повідомила «Хмарочосу» співзасновниця AIMM Анна Іскіердо, бізнес-центр наразі перебуває на етапі проєктування, на час війни роботу над ним призупинено.

Візуалізація: AIMM

Ділянку за адресою Велика Васильківська, 53-55 отримала в оренду на 49 років фірма «Юджин» у 2002 році. Призначення — для реконструкції площі перед стадіоном та будівництва житлово-офісного комплексу площею 0,2 гектара. Кінцевим бенефіціаром фірми є Вадим Новінський.

Ділянка на Google Maps

У 2006-2008 роках компанія будувала перед входом до Олімпійського стадіону десятиповерховий торговельний центр «Троїцький». Але під час підготовки до футбольного чемпіонату в 2012 році УЄФА змусила міську владу демонтувати ТРЦ, який міг стати небезпечною перешкодою в разі скупчення натовпів уболівальників.

Ділянка на Google Maps

Перед самим початком Євро-2012 «Юджин» реконструювала готель «Спорт» на площі перед стадіоном і той перетворився на готель Park Inn мережі Radisson.

Після завершення чемпіонату забудовник повернувся до планів будувати багатоповерхівку на місці знесеної недобудови. Проєкт бізнес-центру «Троїцький» розробляла компанія «Проектні системи ЛТД» Андрія Миргородського.

Проєкт компанії «Проектні системи ЛТД». Візуалізація: prosystems.com.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button