Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
«Залізне містечко». Фото: Ярослав Храмов

В Ірпені закрили вагонне «Залізне містечко», яке відкрила Укрзалізниця в червні. Людей, які там жили, переселили в модульні будинки в «Дубках», повідомив голова правління компанії Олександр Камишін.

Тимчасове житло облаштували у п’яти нових окремих вагонах-купе з кондиціонерами, санвузлами, вагоном з душовими кімнатами та окремим вагоном рестораном. Укрзалізниця забезпечувала й безплатне триразове харчування. На території містечка облаштували дитячий і спортивний майданчики, барбекю зону з альтанками та встановили Starlink.

Рішення про переселення людей взимку прийняли заздалегідь. Містечко проіснувало 165 днів.

«Дубки» – комплекс будинків, створених за допомогою польських партнерів. Там житимуть ірпінці, що втратили житло через війну, поки не будуть готові квартири для їх постійного мешкання.

Модульне містечко «Дубки». Фото: Олег Гриб

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button