Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

У різних районах Києва встановлять новорічні ялинки, зокрема і на Софійській площі. Проте цього року у столиці не буде масових заходів та концертних програм, розповів мер столиці Віталій Кличко в інтерв’ю РБК-Україна.

Він розповів, що кожен день спілкується з українськими військовими. За його словами, бійці б хотіли, щоб у Києві була ялинка, та їхні діти мали новорічний настрій.

Ялинки «без новорічного пафосу» встановить бізнес за свої гроші. Загалом у Києві буде кілька новорічних локацій у багатьох районах. Масові заходи, концерти та ярмарки організовувати не будуть.

Організацією встановлення ялинки традиційно займатиметься компанія Folk Ukraine. Голова компанії Ігор Добруцький розповів, що попередній ескіз ялинки на Софійській площі більше не розглядається. Нова ялинка буде штучною, висотою до десяти метрів і без ілюмінації. Серед додаткових прикрас планується встановити вертеп і дідуха. Також разом із великою ялинкою, за словами Добруцького, створять її малу копію. Це зелене деревце розмістять на першому поверсі Музею історії міста Києва.

Кияни за день підписали петицію проти встановлення новорічної ялинки. Містяни вважають, що під час війни ялинка недоречна, а гроші краще витратити на допомогу армії чи переселенцям. Комісія Київради з питань культури не підтримала петицію в частині відмови від ялинки. Члени комісії вирішили, що рішення про встановлення головної ялинки в Києві будуть ухвалювати після консультацій із силами оборони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button