Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: t.me/kyiv_city_express

Укрзалізниця пропонує перейменувати вісім станцій київської кільцевої електрички. Про це повідомляє пресслужба перевізника.

У компанії пояснюють, що до кінця року завершують косметичні ремонти цих станцій. Перейменування полегшить навігацію історичними районами Києва, більш точно відповідатиме топоніміці столиці та позбавить транспортну карту міста застарілих назв радянського періоду. Перейменування вже узгоджують з владою Києва.

В опитуванні, яке проводить Укрзалізниця, переважна більшість людей (87%) підтримує перейменування. 10% вимагають залишити старі назви, а 3% мають власні пропозиції.

Як пропонують перейменувати станції?

  • Рубежівська – парк Нивки

Стара назва походить від Рубежівської колонії для неповнолітніх, яку перевезли до Києва у 1884 році із села Михайлівська Рубежівка, а закрили сто років тому. Нова назва – це про реальне географічне розташування станції і про стимул подорожувати до парку.

  • Зеніт – проспект Бандери

Вказує на реальне географічне розташування станції. Стара назва – від сусідства з Куренівським аеродромом у 1911-1914 роках – давно неактуальна.

  • Троєщина – Воскресенка
  • Троєщина-2 – Райдужний

Назвати станції двома Троєщинами було радше політичним рішенням, пояснюють в УЗ. Троєщину треба було сполучити з центром, а метро було в проєктуванні. Реальні назви районів розташування станцій – Воскресенка і Райдужний. Це не збиватиме з пантелику тих, кому треба саме на Троєщину, до якої організовано пересадочне сполучення трамваєм №5.

  • Київ-Дніпровський – парк Перемога

Перейменування на честь прилеглого парку дасть змогу нерегулярному пасажирові електрички зрозуміти, де саме знаходиться станція, не підглядаючи в карту.

  • Київська-Русанівка – Русанівка

Це перейменування пояснюють спрощенням.

  • Лівий Берег – Березняки

Березняки – реальна назва найближчого району. До того ж, «Лівий Берег» часто плутають з «Лівобережна».

  • Північна платформа станції Київ-Пасажирський – Центральний вокзал

Це перейменування пояснюють спрощенням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button