Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Сергій Жук

У Гостомелі під Києвом другого грудня зі стіни будинку вирізали мурал британського художника Бенксі – жінку з бігуді у протигазі та з вогнегасником. Фото опублікував місцевий житель Сергій Жук.

Він повідомив, що графіті вирізали разом з фасадом посеред дня. За його словами, крадії – «молоді забезпечені люди».

У поліції повідомили, що сьогодні близько 11:30 вони отримали повідомлення від громадян, що в Гостомелі невідомі особи зняли штукатурку з будинку, сам малюнок перенесли на дерев’яний спеціально підготовлений лист. Вісьмох зловмисників затримали на місці події. Група людей з різних міст, зокрема, з Києва і Черкас. Їх доправили у відділок поліції і допитують, щоб з’ясувати мотиви. За попередньою інформацією, вони начебто хотіли надалі її реалізувати.

Щодо затриманих відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 щодо умисного ушкодження майна. Їм загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі.

Фото: Ed Ram

14 листопада художник Бенксі визнав авторство семи графіті в Києві та області. Ціна за мурали Бенксі на Київщині буде дуже високою, заявив арт-дилер Ігор Абрамович, писало Forbes. Початкова сума – мільйон доларів. Якщо роботи продаватимуть на великому аукціоні в Лондоні чи Нью-Йорку, аби зібрати гроші на благодійність, вартість може сягнути десяти мільйонів. 

Читайте також: Маршрут роботами Бенксі в Києві та області (адреси)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button