Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Всі візуалізації: Zaha Hadid Architects

Британське архітектурне бюро Zaha Hadid Architects оприлюднило проєкт забудови до Експо 2030 в Одесі.

У вересні Одеса подала заявку на проведення Всесвітньої виставки, що проходитиме з квітня по жовтень 2030 рокуза темою «Відродження. Технології. Майбутнє».

Серед країн-кандидатів також південнокорейський Пусан, італійський Рим і столиця Саудівської Аравії Ріяд. Результати голосування за місто-господаря Експо будуть відомі в листопаді наступного року. 

Всесвітня виставка допоможе залучити до 30 мільйонів туристів та мільярдні інвестиції, сподіваються у міській раді Одеси.

Zaha Hadid Architects розробила й подарувала Україні концепцію забудови 250 гектарів у полях зрошення біля Хаджибейського лиману. Вартість проєкту складає 1,3 мільйона євро, розповів Суспільному директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Роман Григоришин.

У центрі забудови — чотири головних павільйони. Національні павільйони кожна країна розміщатиме у модулях: для стандартного павільйона площею 1600 квадратних метрів потрібно чотири модулі. Їх можна комбінувати відповідно до концепції.

Локації виставки та низку громадських просторів сполучатиме головний бульвар. На південь від бульвару буде розміщено національні павільйони, а на півночі створять екопарк з виходом до лиману.

Територію навколо будівель конференц-центру та центральних павільйонів пропонують заболотити — провести ревайлдинг.

Енергосистема території Експо-2030 базуватиметься на сонячних дахах і вітряках. Електрика також постачатиметься до найближчих населених пунктів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button