Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ескіз забудови

Сім гектарів на вулиці Лазурній у Полтаві забудують багатоквартирним житлом для переселенців, повідомляє Полтавщина.

Тендер на проєктування нового мікрорайону провели у листопаді. Переможцю конкурсу, фірмі Укрбілдінвест, заплатять 1,2 мільйона гривень. Ще майже 1,5 мільйона отримає підприємство «Полтава Будкомплекс» за проєктування мереж водопостачання, водовідведення та зливової каналізації.

Попередній ескізний проєкт передбачає будівництво восьми шестиповерхових будинків на 900 квартир.

«На вимогу влади у будинках не передбачено жодних комерційних об’єктів. Але поруч є земельні ділянки, де можна збудувати, наприклад, торговий центр, який би задовольняв потреби мешканців», — розповів виданню директор Укрбілдінвесту Олександр Олепір.

Перші поверхи будуть розраховані на маломобільних людей. Прибудинкову територію планують зробити без бордюрів — тільки рівна ділянка з газоном, дитячими майданчиками та зонами для відпочинку.

Паркомісця передбачені по периметру кварталу. Гостьові автомобілі паркуватимуть уздовж центрального проїзду. Під кожним будинком передбачені підвальні приміщення, що можуть слугувати як укриття.

Кожна квартира матиме індивідуальний електричний водогрійний котел та електроплиту.

Під житло для переселенців у Полтаві виділили землю у двох проектних мікрорайонах — сім гектарів у Лазурному та 4,5 гектарів на Артскладах. Договір на проектування житла на Артскладах поки не оприлюднювався.

Загалом, у Полтаві для переселенців планують побудувати близько 100 тисяч м² житла орієнтовною вартістю 2,4 мільярда гривень.

Будівельні роботи за оптимістичним сценарієм можуть розпочатися не раніше весни 2023 року — за умови достатнього фінансування та відсутності повітряної загрози зі сторони російських окупантів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button