Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23608 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

Львівська міськрада підтримали петицію про збереження частини Брюховицького лісу, де раніше була військова частина, та витоків озера Стосика. Цю територію хотіли забудувати багатоповерхівками, пише «Твоє місто».

Авторка петиції Катерина Сербін пояснювала, що територію хотіли забудувати багатоповерхівками, використавши авторитет учасників антитерористичної операції на сході України. За її словами, у минулому тут справді була військова частина, але вона була фактично захована в лісі, поміж багаторічних дерев, а зараз тут повноцінний ліс.

У петиції була вимога не допустити житлової забудови на заліснених територіях у межах Львівської територіальної громади, зокрема у Брюховицьких лісах, а при передачі земель у приватну власність проводити об’єктивні та незалежні обстеження із залученням екологів.

Підготувати дорожню карту реалізації петиції доручили департаменту містобудування. За 30 днів там мають розробити дорожню карту реалізації петиції за участю авторки та скерувати на розгляд та затвердження постійній комісії екології, природокористування та енергозбереження.

2021 року видання «Львівський портал» писало, що члени дачного кооперативу «Патріот-1», які є учасниками АТО, хочуть отримати 5,3 га землі у Брюховицькому лісі нібито під прокладання проїздів і доріг, хоча насправді мова йшла про будівництво багатоповерхівок. Заступник мера Любомир Зубач заявляв, що 5,3 га землі просять не під проїзди, а під забудову житлом. При цьому він відзначив, що аби будь-що спорудити на цій території, доведеться вирізати дерева, а в мерії такої ініціативи не поділяють. Видання писало, що члени дачного кооперативу не приховували, що мають вже конкретні домовленості із забудовником про багатоквартирне будівництво на дачних ділянках.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button