Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

Вночі шостого грудня у селі Білогородка на Київщині 18-річна дівчина отруїлася чадним газом через неправильне використання бензинового генератора, повідомляє ДСНС.

Постраждалу шпиталізували до Боярської районної лікарні.

У ДСНС заявляють, що через атаки Росії на енергоінфраструктуру в Україні почастішали випадки пожеж та вибухів у квартирах і будинках через використання газових балонів.

П’ятого грудня в Житомирі вибухнув туристичний газовий пальник у квартирі на 13-му поверсі. 32-річна жінка дістала опіки обличчя та рук. Вибухом вибито вікно на кухні.

Четвертого грудня вибухнув газовий балон у квартирі на 17-му поверсі на київській Троєщині. 38-річний чоловік дістав рук, голови та шиї.

Рятувальники наголошують, що генератори — небезпечні. Їх можна встановлювати лише на відкритому повітрі. У приміщенні генератор виділяє чадний газ, що може призвести до отруєння та смерті. 

На вулиці генератор має бути розміщений не ближче, ніж за шість метрів до найближчої стіни. Під час роботи він сильно нагрівається, й предмети поблизу можуть спалахнути.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button