Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23641 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Усі фото: instagram.com/___karaya___/

Пілот винищувача МіГ-29 Вадим Ворошилов з позивним Karaya одержав звання Героя України та орден «Золота зірка».

11 жовтня під час масованого ракетного обстрілу Ворошилов збив дві крилаті ракети окупантів. А наступного дня знищив п’ять ворожих дронів-камікадзе Shahed-136: три — на півдні України і два — над Вінницею. Близько 21:00 його винищувач зазнав аварії — уламки безпілотнка зачепили кабіну.

«Льотчик почав втрачати керування машиною, але зробив усе можливе, аби відвести літак подалі від Вінниці, і катапультувався», — повідомляло командування Повітряних Сил ЗСУ.

На четвертий день після катапультування Ворошилов відвідав місце падіння літака й «вибачився за створений дискомфорт жителям громади». Він також написав у себе в інстаграмі, що вважає справжніми героями тих льотчиків, які віддали життя.

За чотири дні після аварії

«Не потрібно називати мене героєм, я звичайний льотчик котрий виконує свій обов’язок перед народом України. Справжні ГЕРОЇ такі як Євген Лисенко, Тарас Редькін, Антон Листопад, Дмитро Чумаченко, Олександр Кукурба, Олександр Корпан та багато інших феноменальних та талановитих льотчиків, котрі назавжди залишились у небі. Їх потрібно шанувати та називати Героями, адже вони віддали своє життя заради України», — написав пілот.

Нещодавно він опублікував селфі, зроблене після катапультування.

«На відео з польотів все дуже гарно, літаки літають, ракети відстрілюються, але на жаль немає розуміння того, що відбувається за кадром, тому я вирішив виставити фото без редагування», — зазначає Ворошилов.

Після аварії

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button