Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/nikeltrans

У мережі з’явилася короткометражна документалка про доставку питної води у Миколаєві трамваєм. Платформа MY ART знімала фільм у вересні.

Миколаїв з 17 квітня — вже восьмий місяць — живе без нормального водопостачання. З кранів тече технічна вода, на якій не можна готувати їжу.

Зараз у Миколаєві лишається близько 200 тисяч жителів. У перші місяці після того, як росіяни зруйнували водогін, води не було взагалі.

«Коли зовсім не було води, деякі люди набирали дощову воду або з річок. Наразі воду з-під крана я використовую для всього, окрім приготування їжі, але обов’язково після купання, миття посуду та миття фруктів та овочів я додатково очищеною водою все промиваю, тому що після водопровідної води залишається невеликий осад. Буває, іноді вода іншого кольору, через те, що сіль вимиває іржу в трубах», — розповідає миколаєвець Володимир.

Фото: facebook.com/nikeltrans

У місті організували кількадесят пунктів із фільтрами зворотного осмосу, де можна набрати питну воду.

А ще воду розвозять тролейбус і вантажний трамвай-рельсовоз Миколаївелектротрансу. Трамвай виходить з депо на гуманітарний маршрут о 7:40 ранку.

«В мене лише будні дні. Всі будні, святкових днів не має. Буває тільки, якщо дощ, то в плащах стоїмо, по коліна в воді. А так, все нормально»,— розповідає головний герой фільму, водій Віталій Рожанський.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button