Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Експерти стверджують, що додаток для розміщення та пошуку короткострокової оренди Airbnb впливає на зростаючу житлову кризу. Про це пише Аrchdaily.

Останнє десятиліття Airbnb є популярним варіантом під час подорожей та відіграє значну роль на ринку короткострокової оренди. 2020 року у США купівля заміських будинків зросла на 40% у порівнянні з 2019 роком. Будинки переважно здають в подобову оренду з високою прибутковістю. Зокрема, це допомагає швидше виплатити іпотеку.

Однак це частково спричиняє дефіцит житла та підвищує ціни на оренду майже у всіх великих містах. Кореляція між збільшенням кількості будинків для короткострокової оренди та підвищенням орендних ставок отримала назву «Ефект Airbnb».

На житлову кризу впливає відсутність довгострокової оренди, яка могла б краще обслуговувати мешканців, а також значне уповільнення будівництва нових проєктів житла через глобальні проблеми з ланцюгом поставок. Деякі міста почали приймати закони про короткострокову оренду. У звіті, опублікованому в 2016 році, було підраховано, що через велику кількість оголошень в Airbnb, жителі Нью-Йорка сплачували понад 600 мільйонів доларів додаткової річної орендної плати.

За даними експертів, протягом наступного десятиліття будівництво не зможе задовольнити попит на доступне житло. Одна з причин – ці будинки та квартири будуть використовуватися виключно як оренда на відпочинок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button